Hoofddorp

Hoofddorp

Een dorp met een belangrijke centrumfunctie, maar tevens een natuurrijke plek waar u heerlijk kunt ontspannen. Veiligheid, bereikbaarheid, rust en comfort: in Hoofddorp is er alle ruimte voor.

Alles dichtbij

Hoofddorp is de grootste plaats binnen de gemeente Haarlemmermeer en wordt omsloten door Haarlem, Amsterdam, Amstelveen en Nieuw Vennep. In mum van tijd kunt u met de auto via de A4 of vanaf het station Hoofddorp de omringende steden en luchthaven Schiphol bereiken.

Levendig dorpshart

Winkelen kan natuurlijk in het stadshart van Hoofddorp, gelegen op een kwartiertje loopafstand vanaf de J.C. Beetslaan. Hoofddorp Centrum is genomineerd voor beste binnenstad van Nederland. En dat is niet voor niets. Het centrum is de laatste jaren uitgegroeid tot een levendig dorpshart. Het winkelcentrum biedt een prachtige mix van winkels. 

Voor een avondje uit is er voldoende keuze uit gezellige restaurants en uitgaansgelegenheden, zoals de Polderboom en Plein 14. Naast het gemeentehuis staat cultuurgebouw Cpunt met o.a. een groot theater, een poppodium en een bibliotheek. Hier tegenover is ook de bioscoop Kinepolis te vinden. Bovendien staat Hoofddorp bekend om jaarlijkse evenementen als Haarlemmermeer Culinair, Mysteryland, Meerjazz en Meerlive.

Voorzieningen in de buurt

Er zijn voldoende voorzieningen zoals scholen en kinderopvang rondom de J.C. Beetslaan te vinden. Bent u sportief aangelegd? Ook dan zit u goed in Hoofddorp. U kunt zich aansluiten bij talloze sportverenigingen, zoals honk- en softbalvereniging De Pioniers, voetbalvereniging S.V. Hoofddorp of Overbos, of Hockeyclub De Reigers waar u naar hartenlust vrije tijd kunnen doorbrengen. De sportschool Basic Fit bevindt zich zelfs direct aan de J.C. Beetslaan. 

Gaat u liever buiten wandelen, fietsen of zwemmen? In het Haarlemmermeerse bos en de Toolenburgerplas kunt u heerlijk recreëren. Ook kunt u er voor kiezen om baantjes te trekken in het zwembad van Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA).
 
Hoofddorp heeft het allemaal. Want waar vind je zoveel goede eigenschappen op één plek? 

 


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring