Duurzaam wonen

Wanneer u kiest voor een woning in De Beets, dan is uw woning helemaal klaar voor de toekomst. De woningen zijn duurzaam ontwikkeld. Duurzaamheid betekent vooral zinvol omgaan met schaarse middelen, zoals energie. Zorg voor het milieu gaat daarbij hand in hand met kostenbesparing en comfort voor u.

De woningen worden aardgasvrij. Dat betekent dat de woningen op een duurzame warmtebron worden aangesloten. Dat minimaliseert de CO2 uitstoot en u draagt met deze woning bij aan een beter klimaat.

De standaard nieuwbouwwoningen voldoen aan de door de overheid opgelegde BENG-norm. De woningen zijn vaak prima geïsoleerd, maar de zonnepanelen wekken relatief weinig energie op om het energieverbruik op te vangen. Een beter energieniveau is energieneutraal. De woning wekt dan voldoende energie op om alle gebouw-gebonden installaties, zoals de warmtepomp, van stroom te voorzien. Bij de woningen in De Beets  gaan we nog een stapje verder.

Nul-op- de- meter

Lage maandlasten

De woningen zijn zelfs nul- op- de- meter. Dit houdt in dat een woning over het hele verbruiksjaar gezien net zoveel energie verbruikt op een duurzame manier zelf wordt opgewekt bij een normaal gebruik.

Door gebruik te maken van een warmtepomp wordt een groot deel van de energie die nodig is om de woning te verwarmen gewoon uit de bodem gehaald. De zonnepanelen wekken energie op voor de warmtepomp die het huis verwarmt en warm water produceert.

Ook kan de energie van de zonnepanelen worden gebruik voor de ventilatie en het huishoudelijk gebruik. Op jaarbasis produceert de woning genoeg energie voor warm tapwater, verwarming van het huis, ventilatie en huishoudelijk gebruik.

Op deze manier voorziet u in uw eigen energiebehoefte, woont u met meerwaarde en minder maandlasten en draagt u ook nog eens bij aan een duurzame toekomst. Pure winst dus!

Extra wooncomfort 

Een nul -op- de- meter woning is meer dan alleen energieneutraal en lage maandlasten; het is vooral een verhoging van het uiteindelijke wooncomfort door duurzame maatregelen te treffen.

Zo wordt de lucht in de woning schoner en frisser dankzij het ventilatiesysteem en blijft ook de temperatuur constant. Door de WKO-installatie wordt de woning niet alleen verwarmd in de winter, maar als bijkomend voordeel ervaart u comfort door koeling in de zomer.

En wel zo comfortabel, vloerverwarming in de hele woning. U heeft dus geen last van ontsierende radiatoren, wat ruimte bespaart en u meer vrijheid geeft om uw woning in te delen.

En extra leencapaciteit

Wanneer u in 2024 investeert in een energiezuinig A++++ huis, opent zich een nieuwe deur naar mogelijkheden. U kunt namelijk meer lenen in vergelijking met een woning met een lager energielabel, aangezien de maximale leencapaciteit wordt gekoppeld aan het energielabel. Dit is vormgegeven als een inkomensonafhankelijk extra bedrag aan hypotheek. Dit bedrag is voor een energiezuinig A ++++ huis gesteld op € 40.000 extra hypotheek. Informeer hierover bij uw hypotheekverstrekker.

 

 


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring